Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

OCP

OCP staat voor "Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme". Deze methodiek werd ontwikkeld vanuit het NLP en heeft de missie om personen van hun dwingend perfectionisme te bevrijden. 

Net als in het NLP gaat men bij OCP uit van de principes rond de aanwezigheid en werking van interne, sturende delen bij mensen, delen die aan de basis liggen van onze verlangens, competenties en gedrag.

Binnen de OCP-methodiek wordt gewerkt met het deel dat het perfectionismepatroon aanstuurt.  Dit deel werkt vanuit de linkerhelft, de denkende helft, van onze hersenen. Dit verklaart waarom perfectionisme steeds gepaard gaat met heel veel en intens denken en vaak ook piekeren.

De methodiek richt zich op het contact en de samenwerking van dit sturende deel met het vrije kind in ons. Kenmerken van het vrije kind die vaak terugkomen zijn: zich echt vrij voelen, enthousiast en blij zijn, helemaal in het moment zijn, en met open zintuigen en ongedwongen in het leven staan. Het vrije kind staat symbool voor onze rechterhersenhelft, waar onder meer onze creativiteit en zelfzorg een plaats heeft.

De OCP-methodiek zorgt voor een leren kennen, waarderen en samenwerken tussen beiden delen in ons. Wanneer beide delen mooi samenwerken, ontstaat er harmonie en rust, en wordt een volledige zelfacceptatie gecreëerd. 

Als gevolg wordt het perfectionismepatroon doorbroken en is de persoon in staat om zich vanuit authenticiteit en spontaneïteit te verbinden met activiteiten in de wereld. Relaties verbeteren, het verleden wordt verwerkt, de persoon heeft een groter geluksgevoel en kan opnieuw zichzelf zijn.

Libèrta
EFT

Laat EFT je helpen om fysiek en emotioneel welzijn, ontspanning en geluk te ervaren.

Libèrta
Hartcoherentie

Maak je hartritme gelijkmatiger en verbeter je concentratie, rust en welbehagen.

Libèrta
Matrix Reimprinting

Ontdek deze effectieve tool om los te laten wat er in je verleden gebeurde.