Wat is EFT?

Laat je rondleiden in de boeiende wereld van EFT en ontdek hoe deze vooruitstrevende therapie kan bijdragen tot de bevrijding van al uw klachten

Meer over EFT
EFT-Praktijk

Wenst u zelf het effect van EFT te ervaren? Dan kan u terecht in het centrum van Koen Van Reeth & Veronique Schelfaut voor een warm onthaal en professionele begeleiding !

Meer over de EFT-Praktijk
EFT-Academy

Bij EFT Academy kan u een AAMET-gecertificeerde opleiding tot EFT-Practitioner volgen, steeds onder begeleiding van professionals en ervaren therapeuten.

Meer over EFT-Academy
EFT-Boek

Lees alles over het succesvolle boek dat uitgroeide tot het standaardwerk over EFT. Verkrijgbaar in de boekhandel of online te bestellen.


Meer over het EFT-boek


EFT balk

Verloop EFT Consult

Bij een individuele sessie, wordt er een korte anamnese opgenomen, en er wordt bekeken in welke volgorde thema's worden aangepakt.

Daar een EFT-consult geen praat- maar een doesessie is wordt er snel overgegaan naar de EFT-Techniek. De EFT-Practitioner leidt of begeleidt de cliënt doorheen de afgesproken problematiek. Daar de EFT-Practitioner buiten het probleem staat kan hij/zij makkelijk de cliënt observeren, en merkt hij/zij onmiddellijk op als er iets "wringt" bij de cliënt. Het zijn juist die "wringmomenten" die belangrijk zijn in het EFT-proces.

Het gebeurt wel eens dat de cliënt sterk emotioneel wordt, maar dit wordt dan onmiddellijk met de EFT-techniek opgevangen. Bij een EFT-sessie worden er geen confrontatietechnieken gebruikt. Er wordt wel een link gemaakt naar de emotionele kant van een probleem. Die emotie wordt dan geïnhibeerd en opgelost. De cliënt wordt op deze manier bevrijd van de emotie die hem/haar parten speelt, die hem tegenhoudt te doen wat hij/zij graag zou doen.

Duur van het consult: 90 of 60 minuten