Wat is EFT?

Laat je rondleiden in de boeiende wereld van EFT en ontdek hoe deze vooruitstrevende therapie kan bijdragen tot de bevrijding van al uw klachten

Meer over EFT
EFT-Praktijk

Wenst u zelf het effect van EFT te ervaren? Dan kan u terecht in het centrum van Koen Van Reeth & Veronique Schelfaut voor een warm onthaal en professionele begeleiding !

Meer over de EFT-Praktijk
EFT-Academy

Bij EFT Academy kan u een AAMET-gecertificeerde opleiding tot EFT-Practitioner volgen, steeds onder begeleiding van professionals en ervaren therapeuten.

Meer over EFT-Academy
EFT-Boek

Lees alles over het succesvolle boek dat uitgroeide tot het standaardwerk over EFT. Verkrijgbaar in de boekhandel of online te bestellen.


Meer over het EFT-boek


EFT balk

Mensen getuigen over EFT

aanhalingopen

Anderhalf jaar geleden kon ik plots niet meer slikken. Zeer beangstigend.

Omdat allerlei onderzoeken, tot in het UZ, niks opleverden, ben ik maar zelf internet beginnen uitpluizen. Wat ik las was niet echt bemoedigend. Het bleek om "slikangst" te gaan..één van de meest moeilijke te behandelen angsten. De psychotherapeute waar ik in behandeling was kwam na een aantal sessie's tot de conclusie "dat ik er maar moest mee leren leven".

Dat was voor mij geen optie want met dit wou ik niet leven. Altijd die doodsangst bij het eten dat ik zou stikken. Plots zag ik op internet de term EFT opduiken..een wondertherapie, jaja zal wel.. Aangezien ik daar toch meer wou van weten ben ik een boek gaan huren in de bibliotheek en kwam, ten einde raad, tot besluit dat ik deze behandeling toch eens wou proberen. Nu nog een goeie therapeut vinden. En wat bleek nu ? Dat de auteur van het boek, Koen Van Reeth, op 10 minuten van mijn deur woont.

Dus vlug een afspraak gemaakt en na 2 behandelingen is de slikangst volledig verdwenen. Koen haalt echt alle obstakels van de angst naar boven en doet ze verdwijnen. Terwijl ik dit schrijf blijf ik mij nog altijd verbazen dat, na de vele onderzoeken en therapieën, dit echt werkt. Ik ben EFT én Koen dan ook héél dankbaar..

Volgende uitdaging is mijn spinnenfobie..wordt vervolgd.

aanhalinggesloten aanhalingopen

Mijn ervaring na 2 EFT sessies, dit voor mijn angst van dieren, EFT behandeling voor mijn fobie voor katten en honden, verschrikkelijke angst waarmee ik reeds jaren leef (van kindsaf aan, en ik ben er bijna 44 !).

De EFT therapie gaat goed vooruit ! Sta er zelf versteld van, welke vooruitgang ik maak ! Ben heel fier op mezelf !

Tijdens de 2de sessie, heb ik Kobe (hondje van Koen & Veronique) al gestreeld, heeft naast mij in de zetel gezeten, en heeft zelfs een snoepje uit mijn hand gegeten ! Niet te geloven !!!!

Ik weet het, ik ben er nog niet... maar dit is zeker al een grote stap in de goede richting !

Voor de EFT behandeling moet je geloven in het resultaat, en mag je vooral de moed niet verliezen ! Ikzelf zou de 2de sessie al verplaatst hebben, doordat ik thuis (met onze poes) nog niet veel tijd had om te oefenen, maar Veronique stuurde mij dit bericht : 'Het heeft altijd zin!!! Als je zelf wil !!'. Wat ben ik blij dat ik de afspraak niet verplaatst heb... want zo'n vooruitgang had ik niet willen missen !

Groeten, Caroline

aanhalinggesloten aanhalingopen

Reeds 22 jaar sukkel ik met hyperventilatie.

Alles heb ik geprobeerd : pendelaars, magnetiseurs, kruiden van hier tot ginder voor veel geld. Soms was je een tijdje "beter" maar niet veel later kwam het opnieuw.

Tot ik in aanraking kwam met EFT en me plots veel sterker ging voelen. Na een eerste sessie kon ik reeds met de fiets naar het dorp ( op kousevoeten en met een klein hartje maar het lukte)

Ik kreeg de opdracht mijn zinnetjes thuis te herhalen en na een tijdje weer te bellen. Maar ja , het was vakantie en met 4 kids thuis, had ik niet veel tijd en ....

Tot ik in het tijdschrift "Happinez" over EFT las en dit aan mijn schoonbroer( kinesist) liet lezen. Hij vertelde me over Koen en zijn specialiteit EFT. Diezelfde avond was mijn eerste afspraak gemaakt. Hij heeft me al van vele nare herinneringen afgeholpen. Mijn emoties worden echt gekuist. Ik besef nu pas wat een mens allemaal meedraagt, van je kind-zijn af. Langzaam maar echt deze keer voel ik dat ik goed bezig ben.

Op lichtmis moet ik in de kerk voorlezen en ik durf dat echt niet, maar ik heb met Koen hieraan gewerkt en ik heb vorige week ( spijtig genoeg ) naar een begrafenis gemoeten en ik zat rustig, zonder te hyperventileren en zonder naar de deur te zitten kijken!!

Er komt echt vooruitgang en dat heb ik aan EFT te danken. Er zijn bij mij nog veel obstakels , maar ik ga ze er allemaal afkloppen!!! groetjes kathleen

aanhalinggesloten aanhalingopen

Beste Koen, Toen ik een jaar geleden bij jou terecht kwam via mijn huisarts, wist ik bijna niets meer, alleen nog dat er iets grondig mis was dat maar niet opgelost raakte, mijn overgewicht, mijn grote vermoeidheid, mijn burn-out, mijn algemeen slechtvoelen. Ik wist ook dat het niet opgelost raakte met praten. Ik kon met mijn verstand wel bevatten wat er mis was, ik kon het benoemen, uitleggen en toch raakte het niet opgelost, raakte het niet uit mijn systeem. Ondanks mijn ontreddering was ik vast besloten het op te lossen en kwam ik voor een eerste sessie bij jou terecht.

We gingen aan de slag met een chocotoff. Als ik chocotoffs begon te eten, dan zou ik er wel 20 na elkaar opgegeten hebben. Sinds die sessie heb ik er nog gegeten maar dan slechts 1 per keer en het was slechts 4 of 5 sessies later dat ik begreep waarom ik die chocotoffs at (iets met mijn schoonmoeder). Ik heb de proef op de som genomen, ben ondertussen al dikwijls bij mijn schoonmoeder op visite gegaan, maar heb nooit meer de drang gevoeld om 20 chocotoffs na elkaar te eten. Hetzelfde met mijn verslaving aan Snickers (ik at er elke dag een). Ik kan mij nauwelijks herinneren wanneer ik er nog een gegeten heb.

Zijn al mijn problemen nu in een twee drie en hocus pocus verdwenen. Nee, maar wat ik wel vaststel is dat door volhouden en voortdoen met EFT, de schillen van de ui worden afgepeld.

Ik kom steeds dichter bij mijn emoties (in het begin voelde ik absoluut niets meer) en krijg elke sessie wel een "aha"-moment waarvan ik me dan afvraag: dit is zo duidelijk, dit ligt er zo dik op, hoe komt het in 's hemelsnaam dat ik dit niet eerder zag. Maar zoals je me zei, alles komt wanneer je er klaar voor bent en voor sommige dingen duurt dit wat langer dan voor andere. Door bij jou te komen, Koen, heb ik weer vertrouwen gekregen in mijn eigen emoties en in het feit dat het leven mij zal geven wat ik nodig heb en dit is een ongelofelijk geschenk.

Aan al wie een EFT-behandeling start, wil ik nog zeggen: geef niet op als je het gevoel hebt dat het niet onmiddellijk werkt, geef het de tijd die het nodig heeft en je zal zien: soms gebeuren er wonderen. En je mag me natuurlijk ook altijd bellen voor meer informatie. Koen heeft mijn telefoonnummer.

Warme groet.

Anne

aanhalinggesloten