Wat is EFT?

Laat je rondleiden in de boeiende wereld van EFT en ontdek hoe deze vooruitstrevende therapie kan bijdragen tot de bevrijding van al uw klachten

Meer over EFT
EFT-Praktijk

Wenst u zelf het effect van EFT te ervaren? Dan kan u terecht in het centrum van Koen Van Reeth & Veronique Schelfaut voor een warm onthaal en professionele begeleiding !

Meer over de EFT-Praktijk
EFT-Academy

Bij EFT Academy kan u een AAMET-gecertificeerde opleiding tot EFT-Practitioner volgen, steeds onder begeleiding van professionals en ervaren therapeuten.

Meer over EFT-Academy
EFT-Boek

Lees alles over het succesvolle boek dat uitgroeide tot het standaardwerk over EFT. Verkrijgbaar in de boekhandel of online te bestellen.


Meer over het EFT-boek


EFT balk

Wat is EFT?

Ontdekkingsverklaring

De oorzaak van alle negatieve emoties is een ontregeling van het energiesysteem in het lichaam

Laten we deze verklaring even grondig bestuderen. Als we Mary als voorbeeld nemen, dan voelde zij dat haar angst op het moment dat de energie die door haar maagmeridiaan stroomde, ontregeld was. Of, deze disbalans in haar energiesysteem veroorzaakte haar emotionele instabiliteit. Op het moment dat men deze dis-balans ongedaan maakte door het tappen op de maagmeridiaan verdween haar angst.

Dus: deze emotionele ongemakken worden veroorzaakt door verstoringen die optreden in het meridiaansysteem van het lichaam. Wat deze verklaring niet zegt is dat deze angsten, en andere emotionele, turbulenties het gevolg zijn van traumatische herinneringen. Aan de ene kant heb je natuurlijk het pijnlijke beeld dat je voortdurend oproept en aan de andere kant heb je de gevoelens die je parten spelen, maar het naar boven komen vandeze ongemakken wordt veroorzaakt door de ontregeling/verstoring in het meridiaansysteem.

Op het moment dat je deze toestand terug in evenwicht brengt, ben je de ongemakken kwijt, maar het pijnlijke beeld of herinnering blijft bestaan, maar nu veel minder beladen, pijnlijk en emotioneel als voorheen. Met EFT haal je de emotionele lading ervan af. Elke verstoring in het energiesysteem voorkomt normaal functioneren.
EFT en negatieve emoties
De basis van EFT is dus ONTSTOREN van verstoringen door het tikken op verschillende acupunctuurpunten, met name eindpunten van de meridianen. Maar er is meer nodig dan dat. Men moet tijdens het tikken gefocust blijven op de herinnering.

In 40 % van de gevallen is het zelfs niet genoeg om alleen maar te tikken om de herinneringen te ontladen. Er bestaat nog iets zoals Psychological Reversal (PR). In die 40 % is dit de grootste oorzaak. Het is een weerstand, een onbewuste negatieve houding. Door dit fenomeen (PR) gaat het onderbewustzijn je bewuste doelen tegenwerken. Het is dus nodig jezelf eerst toestemming te geven om los te laten. Callahan ontdekte hiervoor een oplossing. Door een bepaalde procedure gaan we deze onbewuste negatieve houding tijdelijk ompolen, zodat de tiktechniek toch kan werken.Klik hier om meer te lezen over de EFT Theorie